Besvär med trötthet? Emotionell obalans? Vallningar? 
Längtan efter en djupare kontakt med kroppen?

HoliYoga Hormon

HoliYoga Hormon är en hyllning till kvinnokroppens alla faser genom livet. 

Dina hormoner har en inverkan på dina känslor och ditt allmänna välbefinnande. Yogan vänder sig både till dig i fertil ålder, och dig som är i klimakteriet eller i menopaus.

Passen i HoliYoga Hormon fokuserar på att släppa stress och spänningar i kropp och sinne.  Du som kvinna kan ha olika mål för att utöva hormonyoga, till exempel fertilitet, avslappning, lust, emotionell och hormonell balans, närvaro.

Inom metoden för HoliYoga Hormon fokuserar vi framför allt på kommunikationen i kroppen mellan både chakran, körtlar och organ. 

Vi har stort fokus på yoga för lymfan, äggstockar, sköldkörteln, binjurar, hypofysen. Genom att öppna för en fysiologisk, kemisk, hormonell och emotionell dialog kan man frigöra blockeringar på ett djupare plan och skapa balans.

Metoden skiljer sig ifrån andra hormonyoga-varianter, rörelserna är mjukt dynamiska. Hela tiden i ett flöde. Passar ändå även dig med värk och stelhet, och du behöver inte ha provat yoga tidigare.


Vi fokuserar på:

• OAT-axeln, dvs kommunikationen mellan äggstockar, binjurar, sköldkörteln.

• Hypofysen, hormonernas verkställande direktör, som styr tillväxt, oxytocin, endorfin, minskar stress, stärker immunförsvaret, motverkar depression, förbättrar läkning av skador och sår, sänker blodtrycket, är bra för tarmarnas funktioner, påverkar hur kroppstemperaturen regleras.

• Tallkottkörteln som bildar hormonet melatonin som hjälper till att styra kroppens dygnsrytm och inom yogan kallas för det tredje ögat.

• Lymfan, kroppens reningssystem, som arbetar med att göra sig av med slaggprodukter, gifter i kroppen.

Är du nyfiken på kurser som erbjuds i Lilla Yogastudion? >>

Jag erbjuder även Privat Yoga >>, samt digitala möten.

Kolla in länkarna till mina konton på Facebook och Instagram här nedan , för att få en bild av alla olika teman i HoliYogan, och löpande info!