Female Balance Yoga,
när kroppen säger ifrån

Female Balance Yoga är för dig som längtar efter lugn och ro i både kropp och sinne. För dig som kanske ständigt ger till andra men glömmer dig själv. För dig som längtar efter att kunna hålla fast vid dina gränser, och nu börjat inse att du fastnat i ett mönster av att köra över dig själv. Kanske upplever du att kroppen har förändrats med åldern, och kanske lever du med hormonell obalans. Kanske har du spänningar och värk i kroppen, och kämpar med att hålla ihop så pass mycket, att du inte längre kan tolka signalerna från din egen kropp. Kanske känner du dig stressad och trött för det mesta. Känner du dig dessutom nyfiken eller dragen till yoga som träningsform? Då har du kommit rätt! Och för dig som tränat yoga innan, säger jag bara: Glöm allt du tidigare lärt dig om yoga när du kommer till mig!

Yogan är ett fantastiskt redskap att med små enkla medel släppa på spänningar i kroppen. Men har du varit utsatt för övergrepp, förlossningsskador, långvarig stress eller traumatiska upplevelser, och kanske har ett stressat nervsystem, så behöver du närma dig kroppen extra varsamt.  Även vardagens oro, stress, katastroftankar, rädsla för förändringar, känslor av skam och skuld påverkar oss. Vi behöver därför också känna till vilka övningar som skulle kunna trigga personer med trauma, svår smärta och ett vidöppet nervsystem. Female Balance Yoga går mycket varsamt fram, gällande spänningar i kroppen och hur man kan förändra, jämfört med andra liknande skolor. Andningsmönstret är centralt utifrån olika viktiga punkter i kroppen, som behöver tas om hand för att det skall bli en långvarig effekt av yogan.
För att mjuka upp dessa punkter, utan att kroppen går in i försvar, så går vi in mjukt flödande på kroppens villkor. Genom detta kan vi varsamt mjukna, vilket i sin tur lugnar underlivet, våra hormoner, lymfan, bindväven, psoasmuskeln och vagusnerven för att nämna några av de viktigaste funktionerna som ofta är påverkade i samband med hög stress. Med Female Balance Yoga får du möjlighet att visa kroppen att den kan börja lita på dig igen.
Läs mer om andningsmönster >
Läs mer om hur Female Balance Yoga växte fram >